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 सामग्री

500 ग्राम मटन
1 टेबलस्पून अदरक लसुन का पेस्ट
25 ग्राम सूखा नारियल
1 टेबलस्पून खसखस
1 टेबलस्पून धनिया
1 टेबलस्पून काजू
100 ग्राम प्याज़
1 टेबलस्पून लाल मिर्च पाउडर
1/2 टीस्पून हल्दी पाउडर
1/2 टेबलस्पून गरम मसाला
1/2 टेबलस्पून शाही जीरा
1 तेज पत्ता
100 ग्राम दही
1 बंच धनिया पत्ता
1 चोट बंच पुदीना पत्ता
आप अपने हिसाब से टेल और नमक लें 
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Mutton pasande

मटन पसंद बानाने का तरीका 

पहले मटन पिसिस पानी में अछे से साफ़ करले और उसे उबाल दे.
अब एक तवे  में नारियल, खशखस ,काजू और धनिया डाल के भुने.
अब इन मिक्सी में पीस ले.
अब इस पिसे पेस्ट में अदरक और लसुन का पेस्ट, लाल मिर्च पाउडर, हल्दी पाउडर और नमक दाल दीजिये.
अब मटन पिसिस में पिसा हुवा पेस्ट दाल दीजिये. इस मिश्रण को 30 मिनट तक रख दे. 
एक बाउल में अलग से प्याज़, धनिया पत्ता और पुदीना  काट ले.
एक कढ़ाई में तेल गरम करे, उसमे तेज पत्ता, जीरा और कटा हुवा प्याज़ डालके भुने.
उसके बाद मटन के मिश्रण को डालके 10 मिनट तक पकाये. अब दही को फेट कर मटन में डालकर धीमी आंच पे 10 मिनट तक पकाये. जब मटन पक जाये, तो उसमे धनिया पत्ता और पुदीना पत्ता डालके गैस बंद कर दीजिये.

मटन पसंद तैयार है अब आपका खाने के लिए.



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Beef pasande


Ingredient 

500 grams Mutton
1 tablespoon ginger poppy paste
25 grams dry coconut
1 tablespoon poppy
1 tablespoon coriander
1 tbsp cashew nuts
100 gram onions
1 tbsp red chilli powder
1/2 tsp turmeric powder
1/2 tablespoon garam masala
1/2 tablespoon royal cumin
1 bay leaf
100 grams curd
1 bunch coriander leaves
1 point bunched mint leaves
Take oil and salt according to your needs


How to make mutton

First, mutton paste is cleaned in water and let it boil.
Now put coconut, poppy seeds, cashew and coriander in a pan and roast it.
Now grind them in the grinder.
Now add ginger and lasun paste, red chili powder, turmeric powder and salt to this paste.
Now add ground paste to the mutton paste. Keep this mixture for 30 minutes.
Chop the onion, coriander leaves and mint in a bowl.
Heat the oil in a pan, add bay leaves, cumin seeds and chopped onions.
After that add the mutton mixture and cook for 10 minutes. Now beat the curd and put it in mutton and cook on low flame for 10 minutes. When the mutton is cooked, put coriander leaves and mint leaves in it and turn off the gas.

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Mutton likes are ready for you to eat now.

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