कलेजी फ्राइ

कलेजी फ्राइ

सामग्री

500 ग्राम बकरे की कलेजी

1 छोटा चम्मच जीरा

1 छोटा चम्मच काली मिर्च

5 लहसुन की कली

5 हरी मिर्च

1/2 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर

1/2 छोटा हल्दी पाउडर चम्मच 

1/2 कटोरी धनिया पत्ती बारीक कटी

1 बड़ चम्मच तेल

1 नींबू का रस

स्वादानुसार नमक

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Kaleji


तरीका

सबसे पहले आप कलेजी को अच्छी तरह से साफ़ कर लिए पानी से ,पैन में तेल गरम करके कलेजी को धीमी आंच पर भूने । साबुत मसालों को पीस लिए आप।

कलेजी जब थोड़ी पक जाए तब सभी मसालों डालकर भूने थोड़ा पानी डालकर पकाए।

जब पूरी तरह से गल जाए तब नींबू का रस डालकर मिलाए फिर एक प्लेट में निकाल कर ऊपर से धनिया पत्ती से सजाये इस तरह से आपकी फ्राई कलेजी तैयार है खाने के लिए |

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Liver Fry


Liver Fry

Ingredient

500 gram goat liver

1 teaspoon cumin seeds

1 teaspoon black pepper

5 garlic cloves

5 green chillies

1/2 teaspoon red chilli powder

1/2 teaspoon turmeric powder

1/2 bowl Coriander Leaves finely chopped

1 large spoon of oil

Juice of 1 lemon

Salt to taste

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Kaleji fry recipe


Process

First of all, you clean the kaleji thoroughly with water, heat oil in a pan and fry the liver on low heat. You can grind whole spices.

When the liver cooks a little, add all the spices and cook it after adding some water.

When completely melted, add lemon juice, then take it out in a plate and garnish it with coriander leaves, this way your fry liver is ready to eat.

For more delicious recipe please click here.:

https://www.youtube.com/channel/UCNJ0L2dmti3fx2MDqkokRDg


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